Чудові рецепти української кухні: смажені вареники
Важко навіть уявити, скільки рецептів вареників можна нарахувати.
Українська кухня вражає своєю різноманітністю. Про борщ кажуть, що він у кожному дворі, у кожної господині, інший і неповторний. Сьогодні пропонуємо спробувати незвичні вареники. Адже вони із золотою смаженою скоринкою!
Класичне тісто на вареники
Універсальне заварне тісто включає всього 4 складники: борошно, вода, сіль, олія. У різних варіаціях цього тіста деякі складники можуть змінюватися іншими. Тісто виходить еластичне, з нього добре виліплювати вареники, які в процесі приготування не розварюється.
Ось рецепт універсального тіста:
- борошно – 400 г.
- сіль – 0,5 чайної ложки.
- вода – 200 г. (50% від маси борошна).
- олія – 3 столові ложки (приблизно 3% від маси борошна).
Обирайте начинку до смаку
Картопляна начинка для вареників
- картопля – 800 г.
- цибуля – 1 шт.
- олія – 1 столова ложка.
Начинка для вареників із сиром
- Кисломолочний сир – 500 г.
- цукор – 50 г.
- яйце – 1 шт.
- масло – 50 г.
Приготування вареників
Зробіть класичне тісто, зліпіть вареники із сиром чи картоплею.
Киньте в окріп і варіть недовго – як тільки вареники спливуть, їх слід вийняти та розкласти на столі.
Дайте тісту обсохнути, після чого перекладіть вареники на сковорідку та просмажте в олії з двох боків до золотистої скоринки.
Подавати зі сметаною!
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепт старовинної української кухні: запечені вареники в горщику
Джерело: vsviti.com.ua