вареники

Важко навіть уявити, скільки рецептів вареників можна нарахувати.

Українська кухня вражає своєю різноманітністю. Про борщ кажуть, що він у кожному дворі, у кожної господині, інший і неповторний. Сьогодні пропонуємо спробувати незвичні вареники. Адже вони із золотою смаженою скоринкою!

Класичне тісто на вареники

Універсальне заварне тісто включає всього 4 складники: борошно, вода, сіль, олія. У різних варіаціях цього тіста деякі складники можуть змінюватися іншими. Тісто виходить еластичне, з нього добре виліплювати вареники, які в процесі приготування не розварюється.

Ось рецепт універсального тіста:

  • борошно – 400 г.
  • сіль – 0,5 чайної ложки.
  • вода – 200 г. (50% від маси борошна).
  • олія – 3 столові ложки (приблизно 3% від маси борошна).

Обирайте начинку до смаку

Картопляна начинка для вареників

  • картопля – 800 г.
  • цибуля – 1 шт.
  • олія – 1 столова ложка.

Начинка для вареників із сиром

  • Кисломолочний сир – 500 г.
  • цукор – 50 г.
  • яйце – 1 шт.
  • масло – 50 г.

Приготування вареників

Зробіть класичне тісто, зліпіть вареники із сиром чи картоплею.

Киньте в окріп і варіть недовго – як тільки вареники спливуть, їх слід вийняти та розкласти на столі.

Дайте тісту обсохнути, після чого перекладіть вареники на сковорідку та просмажте в олії з двох боків до золотистої скоринки.

Подавати зі сметаною!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепт старовинної української кухні: запечені вареники в горщику

Джерело: vsviti.com.ua