печиво на кефірі

15 хвилин роботи, 30 хвилин очікування та 25 хвилин запікання – і пухкенький смачний десерт готовий до споживання. Наш сайт loveukraine.com.ua розповість, як готується печиво, рецепт якого вимагає мінімум інгредієнтів.

Що знадобиться для тіста:

  • 300 г борошна;
  • 150 г масла;
  • 1 ч.ложка соди;
  • 1 ч.ложка лимонного соку чи оцту;
  • 1 яйце;
  • 150 мл кефіру (чи кислого молока).

Що знадобиться для начинки:

  • 75 г борошна;
  • 150 г цукру;
  • 50 г масла.

Крок 1-2

приготування

Змішуємо 300 г борошна. Гасимо соду лимонним соком та додаємо до борошна. 150 г холодного масла обсипаємо борошном та швидко тремо на терці. Якщо воно тане в руках, то знову посипаємо борошном. Усі крихти масла перетерти рукою з борошном.

Додаємо яйце та кефір (чи кисле молоко).

Крок 3-4

приготування

Вимігуємо м’яке тісто. Приспати борошном, загорнути в пакет та покласти до холодильника на 30 хвилин.

Робимо начинку. Борошно змішуємо із цукром, 50 г масла перетираємо з борошном та цукром до дрібних крихт. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Крок 5-6

приготування

Коли тісто охолонуло, присипаємо його борошном та розкатуємо у вигляді прямокутника. Викладаємо 1/3 начинки.

Загортаємо конвертом, перевертаємо, знову розкатуємо до прямокутної форми та викладаємо 13/начинки. Потім процес повторити третій раз.

Крок 7-8

приготування

Коли начинка закінчилася, ще раз слід розкатати тісто у вигляді прямокутники. Розрізати його на квадратики.

Перекладаємо печиво на деко, попередньо застеливши пергаментом. Змащуємо заготовки яйцем. Ставимо випікатися в розігріту духовку до 180 °C. Тривалість випікання – від 20 до 25 хвилин.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Смажені пиріжки – 3 рецепти з різними начинками