Чудовий рецепт від невістки: пухке печиво на кефірі
15 хвилин роботи, 30 хвилин очікування та 25 хвилин запікання – і пухкенький смачний десерт готовий до споживання. Наш сайт loveukraine.com.ua розповість, як готується печиво, рецепт якого вимагає мінімум інгредієнтів.
Що знадобиться для тіста:
- 300 г борошна;
- 150 г масла;
- 1 ч.ложка соди;
- 1 ч.ложка лимонного соку чи оцту;
- 1 яйце;
- 150 мл кефіру (чи кислого молока).
Що знадобиться для начинки:
- 75 г борошна;
- 150 г цукру;
- 50 г масла.
Крок 1-2
Змішуємо 300 г борошна. Гасимо соду лимонним соком та додаємо до борошна. 150 г холодного масла обсипаємо борошном та швидко тремо на терці. Якщо воно тане в руках, то знову посипаємо борошном. Усі крихти масла перетерти рукою з борошном.
Додаємо яйце та кефір (чи кисле молоко).
Крок 3-4
Вимігуємо м’яке тісто. Приспати борошном, загорнути в пакет та покласти до холодильника на 30 хвилин.
Робимо начинку. Борошно змішуємо із цукром, 50 г масла перетираємо з борошном та цукром до дрібних крихт. Ставимо в холодильник на 30 хвилин.
Крок 5-6
Коли тісто охолонуло, присипаємо його борошном та розкатуємо у вигляді прямокутника. Викладаємо 1/3 начинки.
Загортаємо конвертом, перевертаємо, знову розкатуємо до прямокутної форми та викладаємо 13/начинки. Потім процес повторити третій раз.
Крок 7-8
Коли начинка закінчилася, ще раз слід розкатати тісто у вигляді прямокутники. Розрізати його на квадратики.
Перекладаємо печиво на деко, попередньо застеливши пергаментом. Змащуємо заготовки яйцем. Ставимо випікатися в розігріту духовку до 180 °C. Тривалість випікання – від 20 до 25 хвилин.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Смажені пиріжки – 3 рецепти з різними начинками