потравка

Гриби – базовий компонент місцевої кухні Полісся. На Волині та Рівненщині готують борщі та голубці з грибами, начинають ними рибу. Наш сайт loveukraine.com.ua розповість про ще одну унікальну страву, яку готують господині краю на Святвечір та Старий Новий рік.

ПотрАвка – що це таке?

Це густа підлива або ж соус. Секретний компонент волинської потравки – це борошно. Саме воно загущує юшку до потрібної консистенції. Деякі господині замість борошна використовують сухий хліб. Кришать його дрібно, щедро підсмажують на олії та загущують такою жирною масою грибну юшку.

Першочергово готується навариста юшка із сушених грибів. Це важливо, адже потравка – зимова святкова страва. Раніше гриби до цього часу зберігалися лише в сушеному вигляді. До юшки вводиться хліб чи борошно, аби вона перетворилася на стан, подібний до каші.

Деруни в потравці

Це найвищий пілотаж! Окремо можна насмажити драники, закласти їх у глиняний чи чавунний казанчик, а зверху залити гарячою потравкою. Витримати 30-40 хвилин і подавати. Смачнішої пісної страви годі й шукати!

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепти Дарії Цвек: кутя з варенням