яйця

Якщо у вас виникає необхідність зберегти велику кількість яєць, то їх можна заморозити. Наш сайт loveukraine.com.ua підкаже, як правильно це зробити.

Чому не варто заморожувати цілими?

При заморожуванні вміст яйця розшириться. Кожне яйце обов’язково трісне. Під час розморожування шкаралупа буде кришитися, а це незручно для господині.

Також варто знати, що жовток змінює свою структуру. Він не буде рідким. Тож ви не зможете використовувати його таким же методом, як і з сирими яйцями. Наприклад, смажені розморожені яйця мають тугий жовток, який довго просмажується. Він нееластичний і готується довше, ніж білок.

Тож зручніше та правильніше заморожувати яйця без шкарлупи. До того, ж вони займатимуть менше місця в морозильній камері.

Спосіб I

Збийте міксером чи вінчиком необхідну кількість яєць до однорідного стану. Розлийте по формочках. Це дуже зручний спосіб, адже стан розморожених яєць буде однорідним. Такі кубики зручно додавати до тіста, готувати з ними кекси чи печиво. Гарно йде яєчна розморожена суміш на змащування пиріжків, пирогів.

Спосіб II

Яйця можна заморожувати цілими, розливаючи у ємності. Не доведеться відділяти жовтки від білків, використовувати можна великі формочки. Зручніше морозити відразу по 2-3 яйця в одній ячейці.

Спосіб III

Візьміть формочки для льоду та розлийте в них окремо розділені білки та жовтки. Використовуйте за призначенням. Приміром, для випічки, де потрібні лише білки.

 

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Чому не можна залишати опалі яблука під деревом?