вареники

Українська національна кухня вражає своїм різноманіттям. Навіть вареники можна приготувати в дуже незвичний спосіб.

Запечені вареники

Це вареники ми зустріли в кулінарній книзі про стародавню українську кухню. Взагалі, вареники з сиром, є одними з найпопулярніших. Але ось ці вареники відрізняються від класичного рецепту тим, що спочатку варяться до напівготовності, а після цього ще й запікаються.

Колись, звичайно, це робили в печі. Але в сучасних умовах можна відтворити цю смакоту і в духовці. Бажано підібрати якісний глиняний горщик. Так вийде колоритніше і смачніше!

Ще в цих варениках використовується молоко замість води, а тісто робиться холодним способом.

Продукти для вареників із сиром

Рецепт тіста на вареники з сиром:

  • борошно – 400 г.
  • яйце – 1 шт.
  • молоко – 150 г.
  • сіль – 1 щіпка
  • олія – 1 чайна ложка

Рецепт начинки з сиром для вареників:

  • домашній сир – 500 г.
  • цукор – 50 г.
  • яйце – 1 шт.
  • вершкове масло – 50 г.

Підлива для вареників з сиром:

  • Вершкове масло – 60 г.
  • сметана – 200 г.

Як готувати вареники з сиром, запечені в сметані, дивіться у нашому відеорецепті.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Забута українська традиція: рецепт цілющого чаю з гілочок

Джерело: vsviti.com.ua