Рецепт старовинної української кухні: запечені вареники в горщику
Українська національна кухня вражає своїм різноманіттям. Навіть вареники можна приготувати в дуже незвичний спосіб.
Запечені вареники
Це вареники ми зустріли в кулінарній книзі про стародавню українську кухню. Взагалі, вареники з сиром, є одними з найпопулярніших. Але ось ці вареники відрізняються від класичного рецепту тим, що спочатку варяться до напівготовності, а після цього ще й запікаються.
Колись, звичайно, це робили в печі. Але в сучасних умовах можна відтворити цю смакоту і в духовці. Бажано підібрати якісний глиняний горщик. Так вийде колоритніше і смачніше!
Ще в цих варениках використовується молоко замість води, а тісто робиться холодним способом.
Продукти для вареників із сиром
Рецепт тіста на вареники з сиром:
- борошно – 400 г.
- яйце – 1 шт.
- молоко – 150 г.
- сіль – 1 щіпка
- олія – 1 чайна ложка
Рецепт начинки з сиром для вареників:
- домашній сир – 500 г.
- цукор – 50 г.
- яйце – 1 шт.
- вершкове масло – 50 г.
Підлива для вареників з сиром:
- Вершкове масло – 60 г.
- сметана – 200 г.
Як готувати вареники з сиром, запечені в сметані, дивіться у нашому відеорецепті.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Забута українська традиція: рецепт цілющого чаю з гілочок
Джерело: vsviti.com.ua