Смажені пиріжки: 3 рецепти з різними начинками
Пиріжки сміливо можна назвати однією з найулюбленіших страв українців. Сила-силенна рецептів дозволяє обрати страви з оригінальними начинками та цікавими способами приготування тіста. Пиріжки можуть бути на дріжджах чи без, із додаванням кефіру чи картопляного пюре до тіста. Пропонуємо класичний базовий варіант тіста на пиріжки, який підходить для приготування і солодких, і солоних страв. Ви ж можете на свій розсуд змінювати наповнення та отримувати нові чудові смаки. На сайті https://smachne.menu/ ви також зможете знайти цікаві рецепти для щоденного чи святкового меню, аби порадувати своїх близьких та здивувати гостей.
Тісто для смажених пиріжків
Аби пиріжечки були пухкими та поживними, радимо використовувати молоко замість води. Пропонуємо приготувати тісто з мінімум інгредієнтів, які завжди є в кожної господині під рукою.
Інгредієнти:
- 2,5 склянки пшеничного борошна;
- 1 склянка теплого молока;
- 1 яйце;
- 1 ст. ложка олії;
- 1/2 чайної ложки солі.
Як готувати смажені пиріжки:
- У великій мисці змішайте борошно, сіль та олію.
- Додайте яйце і тепле молоко (40 градусів), потім змішайте компоненти до утворення однорідного тіста.
- Накрийте миску тістом і залиште на 30 хвилин, аби розпочався процес аутолізу. Тісто стане еластичним, а вам буде легко ліпити з нього пиріжки.
- Розділіть тісто на невеликі кулі. Розкочуйте кожну з них на товщину в 2 см.
- Покладіть у центр начинку та згорніть пиріжок у вигляді півмісяця.
- З’єднайте краї тіста.
Розігрійте сковороду з олією і підсмажте пиріжки з обох боків, доки вони не будуть золотисті. Смажені пиріжки слід подавати гарячими. Можна полити сметаною, додати шматочок масла.
Рецепт 1. М’ясна начинка для пиріжків
Інгредієнти:
- 500 гр м’ясного фаршу (яловичина, свинина або комбінація)
- 1 середня цибулина
- 2 зубки часнику
- 2 ст.л. томатної пасти
- 1 ч.л. кмину
- сіль і перець за смаком
- олія для смаження
Інструкції:
- Дрібно наріжте цибулю та часник.
- Розігрійте сковорідку з олією і обсмажте цибулю до м’якості.
- Додайте часник та кмин, продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини.
- Додайте м’ясний фарш та продовжуйте смажити, розбиваючи на дрібні шматочки до повної готовності.
- Додайте томатну пасту, сіль та перець за смаком, змішайте все докупи.
- Зняти з вогню та охолодити до кімнатної температури перед тим, як додавати до пиріжків.
Рецепт 2. Картопляна начинка для пиріжків
Інгредієнти:
- 5 середніх картоплин
- 1 морква
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- 2 ст.л. олії
- сіль і перець за смаком
- за бажанням – зелень, гриби або інші овочі
Інструкції:
- Наріжте картоплю на кубики та варіть до м’якості.
- Очистіть та наріжте моркву та цибулю на дрібні кубики.
- Розігрійте сковорідку з олією і обсмажте цибулю до м’якості.
- Додайте моркву та продовжуйте смажити декілька хвилин, доки морква стане м’яким.
- Додайте дрібно нарізаний часник та продовжуйте смажити ще 1-2 хвилини.
- Додайте варену картоплю та сіль, перець за смаком, змішайте.
- Якщо бажаєте, можете додати зелень, гриби або інші овочі до начинки.
- Охолодіть начинку та зліпіть пиріжки.
Рецепт 3. Сирна начинка для пиріжків
Інгредієнти:
- 200 грам сиру
- 1 яйце
- 2 ст.л. масла
- за смаком – зелень, сіль, перець
Інструкції:
Змішайте сир, сіль, яйце, перець, зелень та масло. Начинка не потребує термічного оброблення. З нею відразу можна ліпити пиріжки. Якщо хочете, аби начинка не розвалювалася в руках, то слід поставити її в холодильник на 20 хвилин, аби вершкове масло в її складі добре загуснуло.