Створення смачної випічки за допомогою подової печі: причини популярності обладнання такого типу
Плануючи побудувати успішний бізнес з виробництва хлібобулочної продукції, особливу увагу варто приділити закупівлі обладнання, зокрема печей. Для підприємств, орієнтованих на великі об’єми, ідеальним варіантом є подові моделі. Вони можуть працювати на газі чи від електричної мережі, варіюючи за багатьма параметрами та виробниками. Серед найбільш популярних – піч подова Porlanmaz, яка поєднує зручність використання, багатофункціональність та надійність. За умови правильно відібраного агрегату є можливість оптимізувати поточні процеси та суттєво покращити фінансові показники діяльності.
Головні особливості подових печей, про які варто знати
Подові моделі печей передбачають використання нагрівальних елементів вгорі та внизу камери з можливістю регулювання температури та інших показників. Хлібини, булочки або інші вироби розміщуються на спеціальних металічних чи керамічних плитах. Професійні моделі адаптовані до значних об’ємів виробництва та можуть використовуватися для створення не лише хліба, а й усіляких смаколиків: суфле, бісквітів, меренги тощо. Залежно від складу тіста можна регулювати тривалість та інтенсивність нагрівання.
Останніми роками все більше представників малого та середньо бізнесу зупиняють вибір саме на подових печах. Це зрозуміло, адже вони:
- мають різну кількість ярусів для розміщення заготовок, що розширює можливості їхнього використання – можна експериментувати з розмірами, різновидами продукції і водночас робити декілька типів виробів з тіста;
- оснащені спеціальним конвеєром для прискореного та зручного завантаження;
- відповідають екологічним стандартам, виділяючи в атмосферу мінімальну кількість шкідливих речовин;
- представлені у різноманітних конструктивних варіантах;
- оснащені незалежною системою управління, що суттєво спрощує експлуатацію;
- завдяки продуманості конструктивного рішення можуть встановлюватися в різних приміщеннях;
- не потребують надто складного та дорогого обслуговування;
- стабільно працюють протягом тривалого часу без погіршення характеристик продукції.
Відповідальний підхід до вибору подової печі
Без сумнівів, придбання печі подового типу для готелю, пекарні, ресторану, кондитерської — є вдалим рішенням. Але потрібно вибрати серед безлічі різновидів саме той товар, який влаштовує за всіма критеріями. Найсуттєвішими є:
- розмір та вага;
- тип енергоносія;
- спосіб управління;
- енергоспоживання;
- площа випічки та число ярусів;
- теплова потужність;
- кількість посадників;
- вартість.
Окремої уваги заслуговує виробник. Оптимальне співвідношення довговічності, зручності користування, багатофункціональності й ціни демонструє турецький бренд Porlanmaz, який пропонує українським підприємцям сертифіковані печі з тривалим періодом гарантії. Під час пошуку завжди орієнтуйтесь на потреби власного бізнесу та ретельно аналізуйте пропозиції. А щоб не переплатити, є сенс звертатися безпосередньо до виробника.