Унікальні рецепти української кухні: молодий червоний борщ із вишнями
Скільки господинь – стільки й рецептів борщу! Цей варіант родом з Кременця (Тернопільщина).
Чудовий молодий сезонний борщ, який варять улітку. Особливість цього борщу – все має бути молоденьке. Використовується навіть молоде стебло від буряка. Ложка наприкінці приготування обов’язково стоїть!
Рецепт борщу з вишнями (на велику каструлю):
- 5 літрів води
- свинячі ребра – 500 г
- півень або курка – 0,25 частина
- бадилля петрушки – 1 пучок
- зелена цибуля – 3 шт.
- молода картопля – 8 шт.
- молодий горох – 1 склянка
- молоді буряки зі стеблами – 12 шт. (якщо маленькі)
- молода морква – 2 шт.
- молода капуста – 700-800 г
- вишні – 1 склянка
- лаврове листя – 2 шт.
- духмяний перець – 2 шт.
- чорний перець горошком – 8 шт.
- сіль за смаком
- смалець – 2 ст. ложки
- цибуля – 1 шт.
- борошно – 2 ст. ложки.
Як приготувати запашний літній борщ – дивіться у відео з детальною інструкцією.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепт старовинної української кухні: запечені вареники в горщику