борщ

Скільки господинь – стільки й рецептів борщу! Цей варіант родом з Кременця (Тернопільщина).

Чудовий молодий сезонний борщ, який варять улітку. Особливість цього борщу – все має бути молоденьке. Використовується навіть молоде стебло від буряка.  Ложка наприкінці приготування обов’язково стоїть!

Рецепт борщу з вишнями (на велику каструлю):

  • 5 літрів води
  • свинячі ребра – 500 г
  • півень або курка – 0,25 частина
  • бадилля петрушки – 1 пучок
  • зелена цибуля – 3 шт.
  • молода картопля – 8 шт.
  • молодий горох – 1 склянка
  • молоді буряки зі стеблами – 12 шт. (якщо маленькі)
  • молода морква – 2 шт.
  • молода капуста – 700-800 г
  • вишні – 1 склянка
  • лаврове листя – 2 шт.
  • духмяний перець – 2 шт.
  • чорний перець горошком – 8 шт.
  • сіль за смаком
  • смалець – 2 ст. ложки
  • цибуля – 1 шт.
  • борошно – 2 ст. ложки.

Як приготувати запашний літній борщ – дивіться у відео з детальною інструкцією.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Рецепт старовинної української кухні: запечені вареники в горщику